Brand i Byg og leg.

Moldevej i Vejle.

12/07-2006. Ca. Kl. 18:57.


Dyr omkom ved påsat brand i staldbygning
Tre heste, nogle får, to muldyr og et antal kaniner omkom,
da en staldbygning ved projekt Byg og Leg på Nørremarken i
Vejle i aftes nedbrændte. Politiet eftersøger to unge mænd,
som mistænkes for at stå bag den påsatte brand.
"Bygningen var helt overtændt, da vi ankom.
Det lykkedes os at redde en enkelt hest ud og et antal kaniner.
Men vi kunne høre hestenes hovslag i deres dødskamp. Det var ikke rart",
siger indsatsleder Morten Bonde fra Vejle Kommunes Beredskab til TV Syd.
Vejle har været plaget af en række små pyromanbrande i Nørremarks-området
i den senere tid. Blandt andet er affaldscontainere stukket i brand.

Kilde : www.vlr.dk
Mere info : www.tvsyd.dk


Jeg beklager de dårlige billeder men solen stod lige det forkerte sted.

Det kunne ses over det meste af byen

13/07. Ca. Kl. 10:00
Her er den eneste hest som overlevet branden.
Billede er fra dagen efter og hesten har det ikke særligt godt. !!

13/07. Ca. Kl. 12:00
Så blev hesten aflivet. Den havde det bare slet ikke godt.

Indsamling skal erstatte indebrændte dyr
En mor fra Nørremarken i Vejle, Jette Clemmensen, er begyndt at samle penge ind efter den påsatte brand i staldbygningen ved byggelejepladsen på Moldevej i det nordlige Vejle i aftes. Hun var selv vidne til branden, der kostede tre heste, to muldyr, to får og otte kaniner livet. Og dét syn fik hende til straks at indlede en indsamling. "Jeg har det meget skidt med, det der er sket. Jeg skammer mig over, at nogen kan finde på sådan noget. Det er jo levende dyr. Og bare det at se folks sorg var nok til at jeg besluttede mig for at gøre noget", siger hun. "Mange af børnene ved ikke endnu, at deres dyr er brændt inde. Og de kommer hjem fra ferie til en tom bygning. Så det vil være rart, hvis der var etableret ét eller andet inden da", siger Jette Clemmensen. Hun understreger, at selv små bidrag er velkomne. "Det er tanken, der tæller. Vi skal stå sammen om det her, og de pyromaner, der løber rundt, skal vide, at vi er ikke sådan lige at vælte", siger Jette Clemmensen, der allerede efter få timer fik 5.000 kroner fra Østerbo og 5.000 kroner fra AAB.

Konto i Sydbank
Indsamlingen foregår via kontoen Byg & Lej Indsamling med kontonummer 70 30 11 15 260 i Sydbank Vejle. Hvis private, virksomheder eller butikker vil stille skurvogne til rådighed eller donere et dyr, kan de henvende sig til Jette Clemmensen på nummer 60 11 93 83. Politiet har anholdt to drenge på henholdsvis 14 og 15 år i sagen. Men deres forbindelse til branden er ikke fastslået endnu. Derfor hører politiet stadig gerne fra vidner.
Kilde : www.vlr.dk

24/07-2006.
Dusør på 10.000 kroner i sag om påsat brand i Vejle
Der udloves en dusør på 10.000 kroner i sagen om den påsatte brand mod projekt Byg og Leg på Nørremarken i Vejle. Branden blev påsat den 12. juli og kostede tre heste, nogle får, to muldyr og et antal kaniner livet. Dusøren udloves af Olivers Foundation fra Hvidovre, som er en dyreværns-organisation. Den gives til den eller de, der kan hjælpe til en opklaring af sagen. To unge mænd menes at stå bag den påsatte brand, men Vejle Politi er ikke kommet nærmere en opklaring. Det håber Olivers Foundation vil ske nu, hvor den store dusør måske kan få de, der eventuelt ved noget, til at kontakte politiet.
Kilde : www.vlr.dk

Hvis du kan bidrage med opklaringen kontakt;
Søren Søndergaard
Vejle Politi
Skolegade 3A
7100 Vejle
Tlf. 76 43 14 48
E-mail: vejle@politi.dk

29/07-2006.
Stor opbakning efter brand
Overvældende interesse for at hjælpe og støtte efter den påsatte brand på byggelegepladsen Byg & Leg på Nørremarken i Vejle. Branden kostede heste, får, muldyr og kaniner livet. Tilsagn om penge, heste, skurvogne og meget mere fra velmenende mennesker, firmaer og arbejdspladser.

Indslag fra Tv Syd om : Stor opbakning efter brand.

Kilde : www.tvsyd.dk

01/08-2006.
Sag om påsat brand i Nørremarken opklaret
Sagen om den påsatte brand i en staldbygning ved projekt Byg og Leg på Nørremarken i Vejle er nu opklaret. Det viste sig, at to drenge på kun 10 og 11 år stod bag branden den 12. juli, oplyser kriminalinspektør Peter Krogh fra Vejle Politi. De to drenge har overfor politiet tilstået. De har forklaret, at de fandt en lighter i området og derefter satte ild i noget hø ved hestestalden. De troede, at de kunne slukke ilden igen, men pludselig så de, at der var kraftige flammer. De lukkede nogle kaniner ud af et bur, men kunne ikke få døren op ind til hestene. Derefter løb de fra stedet og hjem. Det endte med, at tre heste, nogle får, to muldyr og et antal kaniner omkom. "Det er godt opklaringsarbejde af den kriminalpræventive afdeling samt et par gode vidneudsagn, der er den primære grund til, at sagen nu er opklaret", siger Peter Krogh. Da drengene er langt under den kriminelle lavalder, er sagen nu overgivet til de sociale myndigheder. "Det er godt for området, at sagen er opklaret, så der igen kan falde ro på Nørremarken", fastslår kriminalinspektøren.
Kilde : www.vlr.dk


Mere info : Kanal 94 i Vejle.

Denne side er en del af www.112alarm.dk